A9 afgesloten door ravage na ongeluk

VELSEN-ZUID

Een ongeluk op de A9 tussen Rottepolderplein en Velsen heeft zondagavond voor een ravage gezorgd. De hele weg lag bezaaid met onderdelen, waardoor de snelweg dicht moest. De twee bestuurders zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Hun wagens hebben elkaar hard geraakt. Een van de auto's lag zowel voor als achter compleet in elkaar. Een wiel van deze wagen lag losgebroken in de middenberm. De klap was zo hard geweest dat de snelweg vol lag met grote en kleine losgebroken onderdelen.

De A9 werd bij het Rottepolderplein in de richting van Velsen afgesloten. Het verkeer wat achter het ongeval stond is eerst via een rijstrook doorgelaten. Hierna is het verkeerstechnisch onderzoek gestart.

Een aantal auto’s wilden kort na het ongeval niet wachten en reden onder de rodekruizen door om het ongeval te passeren. Een automobilist in een pick-up truck deed het juist anders en ging achter een van de wagens staan ter bescherming. Later was er een automobilist die achter een agent langs reed. Deze is stevig toegesproken en zijn kenteken is genoteerd. Na een paar uur kon de weg weer worden vrijgegeven.

Foto’s: Ko van Leeuwen

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.