IJHMusementsorkest vindt perfect evenwicht

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

Het IJHMusementsorkest speelde zaterdag ’Musical Proms’ in Stadsschouwburg Velsen in IJmuiden. Dirigent Theo Bleeker bracht een veelzijdig programma samen met lokale zangtalenten.

Het IJHHmusemenstorkest bestaat uit een kleine vijftig muzikanten en is daarmee de grootste afdeling van de IJmuider Harmonie. Met een leeftijdsopbouw met werkelijk alle leeftijdsgroepen vanaf tiener.

Het orkest opende de avond met ’Highlights from Annie’ om vervolgens stukken te spelen uit de musical ’Miss Saigon’. Wouter Wensink, nachtegaal van Musical Vereniging Unidos, vertolkte op prachtige wijze nummers uit deze musical. Samen met Mieke van der Hulst zong hij het prachtige nummer ’Last Night of the world’. Voor de musical-leken onder het publiek werd tussendoor middels een ’voice over’ de rode draad van de betreffende musical verteld.

Bij het nummer ’Do-Re-Mi’ sloten dertig leden van de vereniging ’Musicalkids Eigenwijs’ aan. Heerlijk om te zien hoe orkest en zangers naadloos aansluiten. Na ’The Sound of Music’ is ’Chess’ aan de beurt, met trompetsolo van Priscilla Ruijgrok en Eric Bakker.

Na de pauze brengt het orkest het heftige nummer ’Jezus Christ Superstar’ om over te stappen op het lichtere werk van ’The Bluesbrothers’. De rollen worden op voortreffelijke wijze vertolkt door Arjen Hinlopen en Jeroen Alders.

Plezier

Maarten Kat zet de boel op stelten wanneer hij het nummer ’Disco inferno’ ten gehore brengt. Hij nodigde het publiek uit de stoel uit te komen, dat daar geen enkele moeite mee had.

Het plezier is zichtbaar bij orkestleden en zangers. Jammer dat de eerste drie rijen van het orkest niet allemaal zichtbaar zijn. Wat wel weer een leuk effect heeft op de baritons die je op het ritme van de muziek heen en weer ziet gaan. De trompetsectie heeft geluk, zij staan, swingen en spelen tegelijk. ,,Dat past bij big band instrumenten, als het nummer zich ervoor leent’’, leggen Jeanet Schoof en Nicole Hagenaar uit die trompet speelden.

Respect voor tiener Dylan Kroon. Al het slagwerk verzorgde hij, van pauken tot tamboerijn, van triangel tot conga’s. ,,Ja, eigenlijk doen we dit met twee personen maar mijn maat heeft een vinger gebroken.’’

Theo Bleeker kan terugkijken op een bijzonder geslaagde avond.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.