Nieuwe plek voor AntiKraakBieb Velsen-Noord

De oude locatie van de AntiKraakBieb. Archieffoto Ronald Goedheer

De oude locatie van de AntiKraakBieb. Archieffoto Ronald Goedheer

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Nu is het nog een gewoon rijtjeshuis aan de Schoonoortstraat in Velsen-Noord, maar vanaf woensdag 3 september is dit het nieuwe onderkomen van de AntiKraakBieb.

Al geruime tijd zit deze bibliotheek, gebaseerd op ruilhandel, in een pand aan de Noorderlaan. Maar de bibliotheek moet daar weg. Reden: de woning is verkocht. En dus moest de bieb op zoek naar een ander adres.

De AntiKraakBieb is gratis dankzij de samenwerking van de Bibliotheek Velsen, IJmond Werkt! en woningbouwcorporatie Kennemerhave. Een boek brengen, is een boek halen. Iedereen is welkom, of je nu wel of niet lid bent van de bibliotheek.

Ook kunnen bezoekers bij de AntiKraakBieb terecht voor allerlei activiteiten rond voorlezen en knutselen. Vanwege de verhuizing en de zomervakantie is de AntiKraakBieb van 24 juli tot en met 2 september gesloten. Een periode waarin razend veel moet gebeuren, zegt bibliotheekmedewerker Annemijn Joosen.

,,Maar we krijgen op de nieuwe locatie meer ruimte. Ook de tuin is groter.’’ Een ander groot voordeel is volgens haar dat de nieuwe plek niet ver van het winkelcentrum ligt. Winkelen en een boek/cd ophalen of terugbrengen is makkelijk te combineren. ,,Maar eerst gaan we het pand helemaal inrichten naar onze wensen.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.