Gratis Kik-concert op de pont naar Noord

Archieffoto Ella Tilgenkamp

Archieffoto Ella Tilgenkamp

1 / 2
Rien Floris
Amsterdam

Het akoestische 'guerillaconcert' van The Kik op de Amsterdamse veerpont is natuurlijk om een nieuwe plaat te promoten: 'Twee'. Maar het is ook een gelegenheid om even oer-Hollands gratis (!) een concert mee te maken.

Donderdagavond geeft The Kik de Kick off van de nieuwe concertzaal in de Tolhuistuin. De muziek in dit voormalige Shellcomplex wordt voor een deel geprogrammeerd door poptempel Paradiso. Het nieuwe uitgaanscentrum aan 'de overkant' dat in mei opent, heeft ook een hiphop dansschool, muziekstudio, restaurant, en een expositieruimte.

Meer Marokkanen

De Tolhuistuin wil een actieve publieke culturele vrijplaats zijn waar van alles ontstaat. Muziek, theater, dans, poëzie, architectuur en beeldend kunst. En zeker niet alleen oer-Hollands. Zo is er op 10 mei het 'Meer Marokkanen Feest'. Met meer cultuur, meer live muziek, meer mensen, meer hapjes en meer dansen met Marokkanen.

Pontconcert

Maar eerst de Hollandse beat van The Kik. Het akoestische pontconcert begint ' s middags om een uur voor genodigden en toevallige passanten. Geen gewoon overtochtje, maar een extra rondje over het IJ. Aanmelden via het Facebook event bij de Tolhuistuin.

www.tolhuistuin.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.