Dag krant

Dagmar Aarts

Dit is het allerlaatste stukje dat ik voor de krant schrijf. Ik ga weg. En zo op die laatste dag komen er steeds meer dingen bij die ik voor het laatst doe of meemaak. Het volgende bedrijf waar ik ga werken, is namelijk geen krant.

Het zal niet vaak meer voorkomen dat ik opsta en dat ik nog geen idee heb wat ik die dag ga doen. Ook zal ik andere deadlines hebben. Nu moet alles binnen een paar uur klaar zijn. Ik ben benieuwd of ik aan een ruimere deadline kan wennen. Ik doe nu alles op het laatste moment. Het kan ook niet anders bij een krant. Bij mijn nieuwe werk, dat magazines maakt voor verschillende industrieën, is dat waarschijnlijk niet zo heel handig.

Woensdag rende ik voor het laatst voor een artikel de straat op om te kijken wat er aan de hand was. Negen politiewagens stonden in de Kennemerlaan vanwege een man met een mes.

Het is wennen dat ik voortaan naar het theater ga zonder dat ik daarna een verhaal hoef te schrijven. In het gemeentehuis kom ik vanaf nu alleen nog om een paspoort te halen.

De sfeer op de redactie zal ik missen. Je kan hier gewoon wat roepen, er is altijd wel iemand die reageert. Zo dicht zitten we op elkaar. Maar een nieuwe uitdaging is spannend en leuk. En iedereen was op mijn laatste dag extra lief. Ik vertrek met een heel fijn gevoel.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.