Nominatie IJmonder van het jaar: Eric Hartenhof

Redacteur IJmuiden
Velserbroek

IJmuidenaren Elly en Rob Blok nomineren Eric Hartendorf als IJmonder van het jaar. Met zijn initiatief ’Je bent IJmuidenaar als…’ heeft hij ze al heel wat mooie en nostalgische momenten bezorgd.

Het is een simpel idee dat enorm aanslaat. Je kunt je aanmelden voor de facebookpagina ’Je bent IJmuidenaar als…’ en je komt opeens oude klasgenoten tegen, of foto’s uit je jeugd van plekken waar je voeger hebt gespeeld.

Rob Blok heeft de ziekte van Pompe en zit daarom in een rolstoel waarbij hij af en toe een hap lucht neemt dankzij een slangetje dat over zijn schouder hangt. Is daarom veelal gebonden aan huis en kan dankzij de computer de wereld van buiten zijn huis binnenhalen.

Razend enthousiast is hij over de site die door Eric Hartendorf wordt beheerd. ,,Ik beleef zoveel plezier aan die site. Ik ken hem niet persoonlijk, maar vind dat Eric Hartendorf daarom in het zonnetje moet worden gezet.’’ Eric Hartendorf, een 52-jarige Velserbroeker die bij Alliander werkt, heeft de site niet alleen opgezet. De start was in op 1 oktober, maar er zijn inmiddels al 7.000 IJmuidenaren aangesloten bij de pagina.

Rob Blok: ,,Ik heb oude foto’s van mijn schoolklas van vroeger teruggezien, je ziet plekken van IJmuiden die allang verdwenen zijn. Het is een en al nostalgie, warme gevoelens krijg ik er van. Het mooie is ook: er valt geen onvertogen woord op de site, alles wordt volgens mij in de gaten gehouden, gemodereerd.’’

Zijn vrouw Elly Blok vindt de site ook fantastisch, maar kijkt als Egmondse van geboorte ook graag naar de site ’Je bent derper als…’ Volgens haar is deze alleen bedoeld voor mensen van Egmond aan Zee. ,,Niet voor mensen van Egmond-Binnen dat zijn akkeloren.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.