Veel aannemers in IJmond hopen op maatregelen

Redacteur IJmuiden
Velsen

Aannemers in deze regio, groot of klein, zien een donkere toekomst. De brandbrief van hun brancheorganisatie Bouwend Nederland is ze uit het hart gegrepen. De gemeente Velsen denkt na over de vraag vanuit de bouw om soepeler procedures en lagere grondprijzen.

Velsenaar Rik Dekker, mede-eigenaar van aannemingsbedrijf Veldwijk, is gespecialiseerd in renovatie en onderhoud. Er werkt zeven man bij het bedrijf, bij het begin van de economische crisis vier jaar terug waren dat er nog tien. Dekker toont zich somber over de perspectieven in zijn branche.

De crisis treft ook grotere bedrijven. Edwin Kuijpers is eigenaar van het middelgrote bouwbedrijf in Beverwijk P. Meijer, onderdeel van het grote concern Van Lith Bouwgroep. Ook Kuijpers is pessimistisch. Er is nog werk, maar veel bouwprojecten worden opgeknipt in kleinere delen waardoor aannemers kleinere volumes kunnen bouwen. Kuijpers: ,,In de bouw werk je traditioneel veel met onderaannemers en met zzp’ers. Dat is minder geworden, ook wij doen steeds meer met eigen mensen.’’ Er moet wat gebeuren in de bedrijfskolom van de bouwers, is zijn mening. ,,Het is een andere tijd, en die economische crisis is niet een-twee-drie voorbij. Op alle vlakken zullen we aanpassingen moeten doen. De bouwwereld moet in de manier van werken innovaties doorvoeren.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.