Appelfeest in boomgaard van Zorgvrij

Appelfeest op Zorgvrij.

Appelfeest op Zorgvrij.© Foto pr

Evelien Engele
Spaarnwoude

In de boomgaard van boerderij Zorgvrij is 1 oktober het appelfeest. Tussen 11.00 en 16.00 uur staat alles in het teken van appels.

Bezoekers kunnen zelf appelsap maken of een appel van thuis mee laten nemen om op de boerderij te laten determineren om welk ras het gaat. Met een gids kan een wandeling door de boomgaard worden gemaakt. Rogier Tan vertelt over zijn bedrijf ’Appel van opa’. Tan snoeit fruitbomen en perst sap van appels die anders verloren zouden gaan. Dan gaat het om mooie, rijpe appels die op bijzondere plekken en op natuurlijke wijze zijn gegroeid.

Daarnaast kunnen bezoekers op een vuurtje van biobrandstof marshmallows roosteren en kaarsen van bijenwas maken. Ook de voorstelling van Theater Poppekus ’Een dag uit het leven van een bij’ is te bezoeken. Tijdens de voorstelling neemt de boswachter van Theater Poppekus het publiek mee naar een insectenhotel. Daar wonen Bij en Lievie het lieveheersbeestje. Hoe wonen ze in dat hotel? De voorstelling duurt een half uur en is voor kinderen van 4 tot 10 jaar. Speeltijden zijn om 12.00 uur en 14.30 uur.

Adres: Genieweg 50, Velsen-Zuid.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.