Zorgbalans trekt bouwaanvragen De Binnenhaven IJmuiden in

ijmuiden

Het project Binnenhaven in IJmuiden is definitief verleden tijd. Zorgbalans heeft de bouwvergunningaanvraag voor drie gebouwen met zorgappartementen ingetrokken.

Zorgbalans wil nog wel een zorgvoorziening voor ouderen op het Binnenhaven-terrein aan de IJmuidense Zeeweg realiseren, maar concrete plannen daarvoor zijn er nog niet. Het ziet er naar uit dat een groot deel van het terrein, waar eens het Zeeweg Ziekenhuis stond, de komende jaren braak blijft liggen. Op een deel staan inmiddels nieuwbouwwoningen.

Projectwethouder Robert te Beest gaat nu met buurthuis De Spil en wijksteunpunt De Delta in IJmuiden en het maatschappelijk werk in Driehuis praten over hun huisvesting in de toekomst. Het maatschappelijk werk was de onzekerheid over De Binnenhaven al zo beu, dat het in mei aankondigde zelf op zoek te gaan naar andere plek.

Zorgbalans had afspraken met in totaal vijftien partijen om naar De Binnenhaven te verhuizen. Groot probleem ontstaat nu ook voor verpleeghuis Velserduin in Driehuis, dat valt onder Zorgbalans. Dat moet van de brandweer het gebouw in 2014 hebben verlaten. De 140 bewoners zouden naar De Binnenhaven gaan.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.