Vlekkeloze start voor Velsen in eerste klasse

Bart Slegers
Driehuis

De start van RKVV Velsen uit Driehuis is nog steeds vlekkeloos na twee speeldagen. Ook van nieuwkomer Legmeervogels werd gewonnen (3-0). In de wedstrijd zat van alles zoals veel kansen, hoog tempo, een snelle rode kaart en veel strijd.

Trainer Ton Pronk stelde ten opzichte van afgelopen seizoen twee nieuwelingen op. Daniel Zuiverloon kwam over van OFC, dat nu derde divisie speelt. Met zijn snelheid en acties is er op de rechterflank nu meer mogelijk. Daar waar het afgelopen jaar teveel van Tim Groenewoud moest komen.

Op het middenveld stond voor de regio een oude bekende. Zeno van Ooijen speelde twee jaar geleden bij DSS, verhuisde naar FC Lisse en kwam via Erik Metgod terecht bij eersteklasser Velsen.

,,Ik werd gescout door de toenmalige topklasser en die kans laat je niet schieten. Door een neusbreuk en weinig zelfvertrouwen kwam ik meteen in het tweede elftal terecht. Daar heb ik heel veel geleerd, want die spelen nog steeds op een hoog niveau. Alleen vanwege mijn studie werd het reizen naar Lisse steeds lastiger”, blikte Van Ooijen terug.

Heerlijk

Zo sprak hij met Velsen-middenvelder en buurman Erik Metgod over de club en zo maakte de Haarlemmer de keuze voor Velsen. ,,Nu zitten de uitslagen uiteraard ook mee, maar ik heb het echt naar mijn zin hier. Ik heb uitzicht op een basisplaats en scoorde vandaag de 3-0. Al moet ik wel zeggen dat we de titelkandidaten allemaal nog krijgen. Deze zes punten hebben we alvast binnen.”

Het was een heerlijk schouwspel. Vooral de snelle 1-0 van Mischa Plug was er één om in te lijsten. De laatste man slalomde langs twee tegenstanders en met zijn linkerbeen vuurde hij de bal in de rechterkruising.

Velsen had zijn marge snel uit kunnen breiden, want door het spel goed breed te houden creëerde de ploeg legio kansen.

De scheidsrechter beoordeelde na een kwartier een harde tackle als heel ernstig en stuurde Daan van Huffel meteen weg.

Gek genoeg sloeg bij Velsen daarna de twijfel toe, want het wist zich niet echt raad met de overtalsituatie. Al hadden Groenewoud en Castricum nog grote kansen.

Fantastisch

De bezoekers daarentegen groeiden het laatste kwartier van de eerste helft meer en meer. Op slag van rust was Legmeervogels zelfs twee keer dicht bij de 1-1.

Snel in het tweede bedrijf schoot Legmeervogels op de paal waarna een fantastische loopactie van Zuiverloon werd bekroond met de 2-0 van Groenewoud. De timing van die treffer kon niet beter.

Toen was de opponent uit Uithoorn, dat een week geleden ook al met 0-3 verloor, geknakt.

Velsen kreeg zeeën van ruimte en deed daar nog iets te weinig mee. Van Ooijen schoot beheerst de derde goal binnen.

,,Het is lastig als je heel snel tegen tien man komt te spelen. We bleven echter in dezelfde organisatie en dat pakte uiteindelijk gelukkig goed uit. Al had ik nog wel een tweede goal moeten maken”, gaf Van Ooijen eerlijk toe.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen