Historische wandelroute door Oud-IJmuiden en verhalenvertelplein

Pascal van Dongen
IJmuiden

BeLeef Oud-IJmuiden heeft voor de komende tijd een aantal activiteiten op stapel staan. Een greep daaruit leest u hier.

Verhalenvertelplein

Op 18 oktober (van 11 tot 15 uur) zijn belangstellenden welkom in De Brulboei om verhalen over Oud-IJmuiden te vertellen of te horen. Er hangen oude plattegronden waar de winkels in de jaren dertig, veertig of vijftig ingetekend kunnen worden. Marlenne, Agnes en Danielle van Delft van de Stichting Welzijn Velsen willen graag alles weten over leven en werk in deze wijk met haar bewogen geschiedenis.

Historische wandelroute

U heeft Marlenne Schrijver en Agnes de Boer van BeLeef Oud-IJmuiden de afgelopen weken vast door Oud-IJmuiden zien struinen of u heeft ze zelfs gesproken. Ze waren, soms samen met Erik Baalbergen, op zoek naar goede plekken voor een historische wandelroute. Het is de bedoeling, met ondersteuning van gemeente, provincie en bedrijven een wandelroute te maken langs mooie en vaak verdwenen plekken in Oud-IJmuiden.

Op panelen laat een oude foto zien hoe het vroeger was bij bijvoorbeeld het Willemshuis, de visbrug, De Brulboei, het station, hotel Willem Barends en Nommer Eén en natuurlijk het Willemsplein. De uitvoering wordt rond april volgend jaar verwacht.

Conny Braam vertelt een mooi verhaal, Cees de Baare leest gedichten voor, Jan Zwanenburg gaat met u ‘omgekeerd praten’, stadsdichter Björn van Houten richt zich op de jeugd en Het Staande Tuygh gaat zingen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.