Maandag geen IJmuidense avondvierdaagse

Een eerdere editie van de vierdaagse van IJmuiden

Een eerdere editie van de vierdaagse van IJmuiden© archieffoto

Susanne Moerkerk
IJmuiden

De eerste avond van de IJmuidense avondvierdaagse gaat maandagavond niet door. Dat laat het organiserende comité van De Kennemer Jagers weten na vragen van de krant.

In samenspraak met de politie is de beslissing genomen. Kinderen van dertien IJmuidense scholen, ongeveer 1200 deelnemende leerlingen, en honderd tot honderdvijftig individuele wandelaars zouden maandagavond 5, 10 of 15 kilometer wandelen.

Bij sporthal Zeewijk, waar de start zou zijn, staan maandagavond vrijwilligers klaar om wandelaars die niet op tijd zijn bereikt op te vangen. De organisatie wil de gok niet nemen na het afkondigen van weercode geel, kans op stevige (onweers)buien. De organisatie laat weten dat alleen de eerste avond is geschrapt en dat de komende drie dagen gewoon gewandeld wordt, ook kunnen alle deelnemers die de overige dagen lopen gewoon hun medaille na afloop in ontvangst nemen.

De route van maandagavond gaat niet verloren, de route van dag twee vervalt en wordt vervangen door die van maandag. Dus lopen deelnemers van de 5 kilometer dinsdag door het bos achter de Heerenduinweg, voor de 10 kilometer over de Planetenweg en door het nieuwe park bij het spoor en voor de vijftien kilometer door onder meer Velsen-Zuid.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.