90-jarige met caravan zet koers naar Leusden

Mevrouw Steeghs stapt in om op weg te gaan naar de camping in Leusden

Mevrouw Steeghs stapt in om op weg te gaan naar de camping in Leusden

De negentigjarige mevrouw Map Steeghs uit Santpoort-Noord heeft vanmorgen (woensdag 20 april 2011) met succes haar caravan uit de winterstalling bij camping de Boekel in Akersloot opgehaald. Nu is ze op weg naar Leusden.

Volgens campinghouder Gerard Swart die mevrouw Steeghs de helpende hand bood, is het uniek dat een dame op negentigjarige leeftijd nog alleen met een caravan op pad gaat. Volgens mevrouw Steeghs is dat nonsens.

Ze gaat ieder jaar naar diverse campings waar de Vereniging Alleengaande Kampeerders kampement maakt. ,,je schrijft je aan het begin van het jaar in voor een aantal kampen en dan zie je wel waar nog plek is'', legt ze uit.

Vervolgens toert ze met haar Suzuki 1.6 en de Eriba aan de trekhaak door het hele land. Ze schuwt zelfs drukke snelwegen in de buurt van Rotterdam niet. ,,Als ik dat al niet meer zou durven ging ik natuurlijk de weg niet meer op'', zegt ze nog net niet beledigd.

De compacte caravan kan ze prima in haar eentje op een goede plek op de camping zetten. Het ding is uitgerust met een 'mover'. Door een afstandsbediening aangestuurd drijven kleine motortjes de wielen van de caravan aan waardoor er minutieus mee gemanouvreerd kan worden.

Mevrouw Steeghs kijkt al weken uit naar haar eerste kampeeractie van dit jaar en iedereen gunt het haar van harte. Haar vakantie betekent echter wel een aderlating voor de kookploeg van Dorpshuis het Terras in Santpoort-Noord alwaar mevrouw Steeghs wekelijks kookt voor de 'ouderen' van het dorp.

Meer in uw IJmuider Courant van donderdag 21 april 2011

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.