Concert gespeeld op twee orgels

Van onze verslaggever
IJmuiden

In de Nieuwe Kerk in IJmuiden speelt de Apeldoornse organist Peter Eilander eind deze maand een concert op beide orgels.

Eilander brengt werken van Bach, Andriessen, Zwart en Vierne ten gehore tijdens het orgelconcert in de kerk aan de Kanaalstraat 250.

De organist studeerde op het conservatorium in Zwolle bij Dorthy de Rooy (orgel) en Epke de Jong (piano). Daarna volgde hij interpretatielessen bij Nico Waasdorp en Jan Bonefaas.

Als concertorganist speelt Peter Eilander over de gehele wereld. Zo concerteerde hij in Amerika, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Ierland (Dublin), Letland (Riga), Rusland (St. Petersburg) en Spanje.

Daarnaast heeft Eilander tijd om te dirigeren bij een aantal koren, is hij docent bij het Muziek Onderwijs Centrum te Holten en heeft hij een uitgebreide lespraktijk.

De organist heeft een groot aantal cd’s op zijn naam staan, waaronder een viertal met alle orgelsonates van Alexandre Guilmant, opgenomen op beroemde Franse orgels.

Op vrijdag 25 augustus speelt Eilander vanaf 20 uur in de Nieuwe Kerk aan de Kanaalstraat 250 in IJmuiden. De toegang voor het orgelconcert is gratis, wel wordt er na afloop een deurcollecte gehouden om de onkosten te kunnen dekken.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.