Bollen of roze voor Telstar

velsen-zuid

Het kan algemeen directeur Pieter de Waard niet gek genoeg zijn, maar het zijn uiteindelijk de supporters van Telstar die het thuis- en uittenue voor volgend seizoen mogen kiezen. Voor de wedstrijd tegen Almere City worden stembiljetten uitgedeeld. De fans hebben de keus uit twee keer drie opvallende varianten.

De volgers van de Velsense club waren niet tevreden met de huidige shirts: een traditioneel maagdelijk witte variant en een bruin uittenue, naar de Duitse cultclub St. Pauli uit Hamburg. Daarom biedt de clubleiding aan om te helpen met de keuze.

De thuisshirts waaruit de fans van Telstar voor komend voetbaljaar kunnen kiezen zijn overwegend wit, de traditionele kleur van de eerste divisieclub.

De uitshirts zijn een stuk opvallender. De meest traditionele variant is opgemaakt als het Feyenoordshirt, maar dan met blauw en rood in plaats van wit en rood. De tweede variant is Palermoroze met een zwarte broek, naar het thuisshirt van de Italiaanse club uit Sicilië. De laatste keuze is waarschijnlijk nog nooit vertoond in een voetbalstadion, maar is wel elke zomer te zien op de bergen in Frankrijk: een bolletjestrui.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.