Appartementen Velserbroek weer stap dichterbij

Susanne Moerkerk
Velserbroek

De raadscommissie van Velsen heeft donderdag wederom gesproken over de bouw van 23 appartementen aan de Reptonstraat in Velserbroek.

Een half jaar geleden was het bouwplan ook onderwerp van gesprek, maar een beslissing werd toen uitgesteld na onduidelijkheid over een invalideparkeerplek die nu naast nummer 40 ligt, maar die in de bouwplannen nergens terug kwam. Donderdag sprak de eigenaresse van de plek tijdens de vergadering. Alle partijen gaven aan dat wethouder Vennik moest zorgen voor een maatwerkoplossing, iets dat hij direct toezegde. ,,Die plek wordt geregeld, voor mij is daar nooit twijfel over geweest, jammer dat deze mevrouw die twijfel wel heeft gehad.’’

De parkeerplekken zijn meer bewoners van de Reptonstraat een doorn in het oog. Het al door parkeerproblemen geteisterde Velserbroek zou in de omgeving van de Reptonstraat mogelijk een hogere parkeerdruk krijgen omdat bewoners en de bouwer met verschillende rekenmodellen het aantal parkeerplaatsen hebben berekend.

Op het bouwplan uit 2011/2012 zijn achter het pand 23 plekken ingetekend, één per woning. Aan de voorzijde zijn nog 14 plekken op gemeentegrond gesitueerd. Volgens bouwbedrijf Holleman Santpoort, dat de opdracht voor het ontwerpen en bouwen heeft, zijn er hierdoor zeven parkeerplekken ’over’. Buurman De Boer spreekt dit tegen, de parkeerplekken zijn tien centimeter smaller dan de norm en bij het hanteren van de juiste maten zou er juist een tekort van acht plekken zijn.

Wethouder Vennik veegt de discussie over afmetingen van tafel, elke gemeente heeft eigen normen en afmetingen vastgelegd. De afmetingen van de vakken in het plan voldoen aan de normen van de gemeente. Het plan om een van de 14 plekken op de gemeentegrond op te offeren om de andere plekken tien centimeter breder te maken, sneuvelt ook direct. Vennik: ,,Ga je één plek opofferen om een vak van 2,40 meter te vergroten in Velserbroek waar toch al parkeerproblemen zijn? Nee.’’

Ook de klachten over minder zon in huis door de nieuwbouw sneuvelden snel. Een bezonningsstudie toont aan dat de lichtinval binnen de normen van TNO blijft.

Het bouwplan is als hamerstuk neergelegd voor de volgende raadsvergadering.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.