'Met pijn in het hart deed ik mijn ski's weg'

Susanne Moerkerk
IJmuiden aan Zee

Ze hebben zo'n beetje alles van de wereld gezien, maar de camping in IJmuiden aan Zee is voor Klazien (79) en Cor Visser (82) echte luxe. Cor vertelt: ,,We wonen op een flat en hebben een balkonnetje van twee bij twee. De camping is voor ons dus echt een uitkomst. We zitten hier het hele seizoen lekker buiten.''

Hoewel het IJmuidense echtpaar al 28 jaar op Camping de Duindoorn staat, zien Klazien en Cor hun verblijf op de camping niet echt als vakantie. De reisverhalen komen dan ook al snel op tafel.

Klazien: ,,We zijn onder andere in Thailand, Mexico, Indonesië en Sri Lanka geweest. Maar ook in Europa zijn we aardig bekend. We zijn vaak met z'n tweetjes weggeweest, maar ook regelmatig met vrienden of familie. We hebben het altijd zo getroffen!''

Niet verantwoord

Naast verre culturele reizen, hebben Klazien en Cor zo'n beetje elke skipiste gezien in Oostenrijk, Duitsland en zelfs Turkije.

,,We hebben vorig jaar met pijn in ons hart de ski's weg moeten doen. Dat moest van de kinderen. Ze vonden het niet meer verantwoord dat we nog op skivakantie gingen", vertelt Cor lachend.

Dit jaar staat er nog geen vakantie gepland. Klazien zoekt nog naar een leuke aanbieding voor het najaar, want dan is het in flink wat delen van de wereld niet meer zo heet. Op dit moment staat Egypte hoog op haar lijstje, waar het stel uiteraard ook al eens is geweest.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.