Hangplek op AH-gat moet jongeren van Plein 1945 IJmuiden halen

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

Een hangplek op de hoek Willemsbeekweg-Zeeweg in IJmuiden moet een eind maken aan de overlast van tientallen hangjongeren op Plein 1945.

De gemeente wil twee bushokjes met bankjes plaatsen op het grasveld, in IJmuiden beter bekend als ’het Albert Heijn-gat’. Sinds de afbraak van de supermarkt in 1999 ligt het terrein braak.

Bij het stadhuis hangen al meer dan een jaar veel jongeren. Bewoners aan het plein hebben last van lawaai tot laat in de nacht. Ook storen ze zich aan de troep die ze zouden achterlaten. Ruim acht bewoners stuurden eind vorig jaar een brandbrief naar de gemeente.

In een overleg van ambtenaren, jongerenwerker en wijkagent werd besloten een officiële hangplek voor de jongeren te maken aan de overkant van de Lange Nieuwstraat. De gemeente heeft daarvoor een vergunning bij zichzelf aangevraagd.

Er wordt een tijdelijke vergunning gegeven, omdat de plek nog steeds te boek staat als bouwlocatie. De vergunningsprocedure duurt maximaal zes weken. Daarna worden de hokjes geplaatst.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.