Vista-hoofdverdachte leeft dubbelleven

Vista-hoofdverdachte leeft dubbelleven. Foto: Archieffoto HDC Media

Vista-hoofdverdachte leeft dubbelleven. Foto: Archieffoto HDC Media

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

Het Vistaproces nam op de eerste zittingsdag gelijk een opvallende wending: in het verdachtenbankje zat Jelena N. met wie de IJmuidense hoofdverdachte Freek de K. al vijftien jaar een buitenechtelijke relatie en een 6-jarige dochter heeft.

Tijdens de actiedag op 18 mei 2010 werd een hennepkwekerij gevonden in een opslagruimte in de Reamurstraat

De opslagruimte was sinds 2006 eigendom van Freek de K. en zijn vrouw Marjanne L. Zij verhuurden de ruimte aan Klaas F. Maar hij woont in Litouwen, dus voor het openbaar ministerie staat vast dat hij niet de eigenaar van de kwekerij was. Dit verklaarde hij gisteren ook in de Haarlemse rechtbank. Toch eiste het OM twee maanden cel voor medeplichtigheid.

Maar wie was dan wel de eigenaar van de kwekerij? Bij toeval kwam de politie hier achter. In het onderzoek naar de zware mishandeling in het pand van Heavy Duty, werden Mike G. en René de B. op 2 december 2010 aangehouden. Het pand waar aan Harley Davidsons gesleuteld wordt, zit naast de opslagruimte. Het OM legde de link omdat hun namen genoemd werden in tapgesprekken. Zij worden nog vervolgd voor deze zaak.

Jelena wordt verdacht van het witwassen van een BMW. Ze vertelde gisteren te weten dat Freek zijn geld verdient met onroerend goed en horeca. Ze ging geregeld mee met Freek bij ontmoetingen met vrienden en familie. Beun eiste voor het witwassen van de BMW drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk. Tegen verdachte drie, een drugskoerier, werd vier maanden cel geëist.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.