Midzomeravond de aftrap van zomerseizoen Een Zee van Staal

Een Zee van Staal in het schemerdonker© Foto: Hichem Braiek

Joan Voormeer
Velsen-Noord

Op de langste dag van het jaar, donderdag 21 juni, vindt bij beeldenpark Een Zee van Staal de bijzondere aftrap van het zomerprogramma plaats.

In dit stukje duin aan de Reyndersweg in Velsen-Noord laten veertien internationale kunstenaars zien wat je met staal kunt doen. Met op de achtergrond de staalfabriek van Tata Steel, verrijzen de kolossale beelden in de natuur.

In dit indrukwekkende decor wordt gedurende de zomermaanden elke zondagmiddag om 14 uur een gratis rondleiding gegeven. Er is dan ook elke week een bijzondere culturele toevoeging. De ene keer wordt er muziek gemaakt, een volgende keer staat de rondleiding in het teken van techniek, dichtkunst of ligt de nadruk op de bijzondere natuur.

Dit jaar is er voor het eerst een spectaculaire aftrap van het zomerprogramma op Midzomeravond. Met geluid, beweging en verhaal komt het beeldenpark eenmalig op een bijzondere manier tot leven.

Gratis

De avond start om 20 uur, bij de ingang van het park aan de Reyndersweg (de weg richting de Noordpier). De toegang is gratis. Meer informatie via www.eenzeevanstaal.nl 

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.