Wilde achtervolging ook door Velsen

van onze verslaggever
Haarlem

Een 45-jarige man uit Beverwijk is maandagnacht aangehouden in Haarlem na een wilde achtervolging waarbij hij ook door Velsen reed. De politie reed hem klem in een speeltuin, waar agenten hem uit zijn auto sleurden.

Agenten zagen het voertuig rond 1.00 uur langzaam en slingerend over de A200 richting Haarlem rijden. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed was, werd besloten om hem op een veilige plaats een stopteken te geven.

Toen het stopteken gegeven werd, ging het voertuig er echter met hoge snelheid vandoor. De auto reed via de fly-over de Waarderpolder in en probeerde met hoge snelheid de politie af te schudden. Via de meldkamer werden meer politie-eenheden ingezet op strategische posities. De auto is over de Waarderbrug richting de Spaarndamseweg gereden. Hierna is het voertuig de Indische buurt ingegaan, waar het met hoge snelheid door de kleine smalle straatjes van de buurt reed. Uiteindelijk kon de auto op de Gedempte Schalkburgergracht worden klemgereden, het voertuig kwam in de speeltuin tot stilstand. De bestuurder is uit zijn voertuig getrokken en overmeesterd.

De Beverwijker is overgebracht naar een cellencomplex, waar een politiearts bloed van hem wilde afnemen om vast te stellen of de bestuurder onder invloed was van drugs of alcohol.

De verdachte weigerde echter zijn medewerking en krijgt daarom de hoogste straf voor het rijden onder invloed, aldus de politie.

De auto en het rijbewijs van de man zijn in beslag genomen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.