BeLeef Oud-IJmuiden op markt Kennemerlaan

De kalender.

De kalender.

Saskia Knegtering
IJmuiden

Op de kunstmarkt en de jaarmarkt op de Kennemerlaan presenteert BeLeef Oud-IJmuiden haar primeur: een verjaardagskalender met twaalf grote en twaalf kleine historische foto's van Oud-IJmuiden en twee sets met elk twaalf ansichtkaarten. Op de stand krijgen liefhebbers informatie over het project BeLeef Oud-IJmuiden en kunnen ze bij grote panelen met oude foto's en ansichtkaarten en verhalen uitwisselen.

Uit de collectie van foto's en ansichtkaarten van het Zee- en Havenmuseum en van Ed van Steenkiste hebben Marlenne Schrijver en Agnes de Boer een selectie gemaakt van historische afbeeldingen van Oud-IJmuiden. Sommige ansichtkaarten zijn misschien bekend uit de IJmuider Courant, andere zijn nog niet eerder aan het publiek vertoond. De kalender kost € 12,50 en een set met twaalf kaarten € 7,50.

Tijdens de kunstmarkt vrijdag 18 juli en de jaarmarkt zaterdag 19 juli zijn de kalender en de kaarten te verkrijgen op de Kennemerlaan. Wilt u meer informatie over het project. Bezoek dan www.beleefoudijmuiden.nl of kijk op de Facebookpagina Beleef Oud-IJmuiden. Verhalen van BeLeef Oud-IJmuiden staan elke twee weken in de IJmuider Courant.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.