Brandweermannen vieren 60-jarig bestaan

Evelien Engele
Velsen

De beroepsbrandweer viert woensdag 20 september haar 60-jarig bestaan in de Burgerzaal van het gemeentehuis in IJmuiden. Bij deze gelegenheid zal de kroniek ’De eerste tien jaar van de beroepsbrandweer Velsen’ worden gepresenteerd.

Het was 28 september 1957 toen de eerste beroepsbrandweermannen paraat stonden bij de opening van de Velsertunnel. Eigenlijk wilde Frans van der Hoff tien jaar geleden al een bijeenkomst organiseren om dat te herdenken, maar dat kwam toen niet van de grond. Nu wel. Woensdag 20 september worden brandweermannen van vroeger - ook van de vroegere plichtbrandweer - en huidige brandweerlieden vanaf 15.00 uur met hun partner welkom geheten in de Burgerzaal van het gemeentehuis.

In verband met het bijzondere karakter van de brandweer Velsen rondom het gebruik van de Velsertunnel in de eerste jaren zijn ook oud-medewerkers van de politie en Rijkswaterstaat uitgenodig om de bijenkomst bij te wonen.

Tijdens deze bijeenkomst zal de kroniek, ’De eerste tien jaar van de beroepsbrandweer Velsen’ worden gepresenteerd. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Voor meer informatie: 0251 233051 of fpvanderhoff324@gmail.com

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.