Festivalman geschokt na geweld tijdens Dutch Valley

Carlo Nijveen
Velsen-Zuid

De mishandeling van de 21-jarige Haarlemmer Keanu van Lierop op het festivalterrein in Velsen-Zuid is het tweede geweldsincident daar in korte tijd.

Anderhalve week geleden werd bij een ander evenement - Dance Valley - de 20-jarige Jordy Scholma uit Overveen slachtoffer van mishandeling. Hij dreigt blijvend gebitletsel aan dat voorval over te houden.

Woordvoerder Rob Bout van UDC Events, organisator van beide evenementen in recreatiegebied Spaarnwoude, toont zich opnieuw geschokt.

Bout: ,,Wat er is gebeurd, is verschrikkelijk. We tolereren dit ook niet. Maar blijkbaar zijn dergelijke incidenten bij grote festivals nooit helemaal uit te sluiten. Ik vind het heel erg naar voor de mensen die dit treft.’’

Wegens het geweld tijdens Dutch Valley is nog niemand opgepakt. Na de zware mishandeling bij Dance Valley werden twee verdachten gearresteerd: een 31-jarige Amsterdammer en een 33-jarige man uit Purmerend.

De Purmerender is inmiddels weer op vrije voeten, maar het openbaar ministerie ziet hem nog steeds als verdachte. Hij zou een kleiner aandeel in de mishandeling hebben gehad. De man uit Amsterdam zit voor zover bekend nog vast.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.