Onrust in Velsen-Noord neemt weer toe

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Na een periode van betrekkelijke rust in Velsen-Noord neemt de onrust weer langzaam toe in de wijk. Vandalisme, drugsoverlast, groepen baldadige jongeren; volgens sommige inwoners neemt het alleen maar toe.

,,Het is nu erger dan voorheen. Ik heb het gevoel dat veel mensen iets hebben van ’We pikken het niet langer’. Hier moet dringend actie op worden ondernomen’’, aldus een bezorgde voorzitter Leo Aardenburg van het Wijkplatform woensdagavond tijdens een vergadering.

Op het programma stond onder meer het onderwerp ’overlast bij de Bornstraat/Van Saelenplantsoen’, maar volgens veel aanwezigen duikt het geweld en vandalisme op meerdere plekken op. Zo heeft een groep jongeren woensdagavond bij de hoek van het Stratingplantsoen een geparkeerde auto van een mevrouw midden op de straat gezet. Eerder hadden ze de Velsennoordse erop gewezen dat zij haar voertuig daar niet mocht zetten. ,,Het lijkt wel alsof het een nieuwe groep jongeren is die hier over straat zwerft’’, aldus de gedupeerde.

Al geruime tijd is Velsen-Noord een speerpunt voor de politie. Drugsdeals, dubbel geparkeerde auto’s, harde muziek, vechtincidenten, ruzies zelfs een schietincident op het Stratingplantsoen in Velsen-Noord zorgden vorig jaar voor veel zorg, onrust en verontwaardiging bij de bewoners in Velsen-Noord. Met onder andere de arrestatie van verschillende drugsdealers leek het erop alsof het ergste leed geleden was. Maar dit beeld blijkt volgens betrokkenen niet te kloppen.

Voor de voorzitter van het Wijkplatform is dit een reden om het onderwerp aan te kaarten bij vertegenwoordigers van de woningcorporaties. Ook gaat hij binnenkort met de wijkagent op bezoek in omliggende gemeenten die met hetzelfde probleem te kampen hebben gehad.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.