Spoedreparatie ProRail na media-aandacht vernieling spoorwegovergang

De Spoorwegovergang aan de Van Dalenlaan waar het hek voor de zoveelste keer vernield is.

De Spoorwegovergang aan de Van Dalenlaan waar het hek voor de zoveelste keer vernield is.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Evelien Engele
Santpoort-Zuid

Het Twitterbericht van Wouter Hartendorf van boerderij Sinneveld en de daarop volgende media-aandacht van deze krant, zorgde ervoor dat Prorail vrijdag versneld het hek repareerde bij de onbewaakte spoorwegovergang aan de Bloemendaalsestraatweg/Van Dalenlaan in Santpoort-Zuid.

De jongste boer van de oudste boerderij in Velsen is er verbolgen over dat door mediavragen Prorail wél iets aan het hek doet terwijl hij er al maanden lang werk van heeft gemaakt.

Hartendorf: ,,Het is de zoveelste keer dat het hek vernield wordt. De dader staat op camerabeelden en Prorail zegt dat diegene civielrechtelijk vervolgd zal worden.” Door het kapotte hek zag het er tot gisterochtend naar uit dat Hartendorf niet zonder risico zijn schapen op het land, gelegen aan het spoor, kon weiden. Om zijn bedrijfsvoering niet in de weg te laten zitten, was hij voornemens om dit weekend preventief het noodnummer te bellen voordat hij zijn schapen zou verplaatsen. ,,Dan moeten de treinen worden stopgezet voordat een schaap op het spoor komt en dan moet je zien hoe snel het hek gemaakt is.”

Veerooster

Zo ver kwam het niet, want na de vragen van IJmuider Courant, liet Prorail weten dat er wederom een storingsploeg naar het hek gestuurd is en een veerooster is besteld. Probleem opgelost voor Hartendorf? ,,Nee, het hek is maar zo zo gerepareerd en het is nog steeds krom. Je moet een potig mens zijn om het open of dicht te krijgen”, laat hij teleurgesteld weten. ,,Als het goed is, komt er straks weer iemand.” Daarnaast staat hij er op z’n zachtst gezegd van te kijken hoe na ellenlange besluiteloosheid over het veerooster gister plots een akkoord is gegeven. ,,De verwachting is dat het rooster er pas over vier weken is.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.