Vrijmarkt voor Kind en Brandwond

De krant komt in actie voor de Stichting Kind en Brandwond. Op Koninginnedag gaan we op de vrijmarkten in IJmuiden en Heemskerk spullen verkopen die geld moeten opleveren voor het goede doel.

Heb je aardige spullen waar je wel van af wilt? Die overbodige senseo, die oude laptop, een fiets, kinderspeelgoed, aardige cd’s of boeken die te veel zijn? Lever ze in bij de redactie. Wij verkopen op Koninginnedag de spullen en zorgen dat het geld bij de Stichting Kind en Brandwond terecht komt.

De in de IJmond gevestigde stichting zet zich in voor kinderen met brandwonden. Kinderen met brandwonden hebben littekens van buiten én van binnen. Stichting Kind en Brandwond helpt hen het leven weer op te pakken. Ze moeten tenslotte leren omgaan met de levenslange gevolgen van brandwonden.

Dat mensen hen aanstaren kunnen kinderen niet voorkomen, maar wel de manier waarop ze daarmee om moeten gaan. En wat doe je als ze je pesten vanwege je brandwonden? Grote vraagstukken waar de kinderen wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

De Stichting Kind en Brandwond organiseert ook leuke uitjes zoals ballonvaarten, vakantieweken voor kinderen, tieners en jongeren en een Gezinsdag.

Vaste subsidie krijgt de stichting niet. Ze is afhankelijk van goede gaven. Vandaar dat IJmuider Courant en Dagblad Kennemerland in actie komen om een bijdrage te leveren.

Samen met de lezers. Ruim de zolder en de schuur op. Kijk nog eens in de kasten en lever overbodige spullen in bij de redactiekantoren. Geen rotzooi, maar spullen van waarde die echt wat opleveren om Kind en Brandwond verder te helpen.

Inleveren kan bij: Dagblad Kennemerland, Schans 33, Beverwijk en de IJmuider Courant, Kennemerlaan 56, IJmuiden.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.