Parkeerchaos rond IJspaleis in Driehuis

Geparkeerde auto’s maken de situatie rond de drempel, rotonde, het IJspaleis en een fietspad onoverzichtelijk.

Geparkeerde auto’s maken de situatie rond de drempel, rotonde, het IJspaleis en een fietspad onoverzichtelijk.© foto united photos / toussaint kluiters

Susanne Moerkerk
Driehuis

Lukraak geparkeerde auto’s bij het IJspaleis aan de Driehuizerkerkweg zorgen regelmatig voor gevaarlijke situaties. De gemeente Velsen overweegt een stopverbod om te voorkomen dat het onveilig blijft.

Dat blijkt uit de antwoorden die wethouder Ronald Vennik geeft op vragen van Bas de Ruig (D66 Velsen) over de verkeersproblematiek die daar ontstaat als de ijsmaker is geopend.

Vooral fietsers hebben op de kruising regelmatig last van automobilisten die zonder goed te kijken de stoep op rijden om daar te parkeren.

Ook zorgt het lukraak openen van autoportieren van mensen die een ijsje willen halen voor onveilige situaties.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dat de situatie onveilig is, onderschrijft de wethouder niet. Er zijn bij de gemeente geen ernstige incidenten op die plek bekend. Wel schrijft Vennik dat het druk kan zijn en dat de situatie daardoor soms onoverzichtelijk is.

Door met twee banden op de stoep te parkeren, kan het autoverkeer er nog wel door. Daarom vindt Vennik een parkeerverbod, wat De Ruig als mogelijke oplossing tegen het her en der parkeren opperde, te ver gaan.

Wel is hij bereid om een stopverbod ter hoogte van het IJspaleis te onderzoeken. In dat onderzoek moet ook meegenomen worden in hoeverre het stopverbod te handhaven is.

IJspaleis-eigenaar Rob Kok vindt een stopverbod overbodig: ,,Dit steekt eens in de zoveel jaar de kop op. Maar ongelukken gerelateerd aan het IJspaleis zijn hier niet geweest.’’

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.