’Dat had ik zelf niet uitgezocht’

Foto: Reinder Weidijk Fotografie

Foto: Reinder Weidijk Fotografie

Leonie de Vries
ijmond

Mayja Beentjes stapt met dochter Dorina (14) in de glimmende zwarte taxi van Van der Valk Taxiservice. Dorina wordt afgezet bij Het Logeerhuis in IJmuiden. Om de hoek op de Kennemerlaan begint de metamorfose van body en mind.

Wie nog enigszins met stress binnen komt bij Siam Wellness Center is daar vanaf zodra de drempel overschreden wordt. De serene sfeer, het gedempte licht, de bloemengeur, de stilte en de rust maken dat Mayja direct kan ontspannen. Mila Kaser geeft een massage waarbij olie rijkelijk vloeit. Ze geeft Mayja tips om van haar ijskoude voeten en handen af te komen. Mila geeft drukpunten en massage mogelijkheden op handen en voeten aan om deze typische vrouwenkwaal te lijf te gaan.

Rond de klok van elf uur stapt Mayja de kapsalon van Ray van den Berg binnen. Dochter Daphne komt haar ondersteunen. Mayja werkt deeltijd op de de afdeling reumatologie van het Kannemer Gasthuis. Ze benadrukt dat ze op de fiets naar haar werk gaat en dat ze graag heeft dat daar rekening mee wordt gehouden. Ook Peter Kok van parfumerie Janny van Roon komt vast een kijkje nemen om de make up zo goed mogelijk te kunnen aanpassen aan de mogelijkheden en wensen van Mayja. Enige tijd later sluit ook styliste Patrizia Duin aan. Zij heeft eerder de kast van de kandidate doorgenomen en is op zoek gegaan naar een aantal passende setjes. Dochter Daphne heeft zo haar bedenkingen. ,,Ik denk niet dat mijn moeder dat zal dragen.'' Mayja laat zich verrassen door het hele team. Mocht ze al kappersangst hebben, een hekel aan make up, hoge hakken en jurkjes maar lastig vinden, vandaag kan- en mag alles. Het resultaat mag er zijn! De eerste make over kandidate is stralend middelpunt. Fotograaf Reinder Weidijk legt Mayja in al haar schoonheid vast.

Kapper Ray van den BergDe kleuren welke zijn gebruikt bij Mayja: "Redken Colorfusion" Licht Beige Blond in de bovenlengtes. De lengtes langs haar gezicht en in de nek zijn gekleurd met "Redken Colorfusion" Donker Caramel Blond. De reeds bestaande highlights (5 maanden oud) zijn behouden en iets koeler van nuance gebleven. Door de vele geëfileerde lagen in de gehele coupe zijn er diverse stylingsvarianten mogelijk. Van volume in krul, glad en stylish of zelfs in naar buitenvallende pieken bij het oor.Mayja heeft een aantal producten meegekregen om haar kleur en coupe goed te onderhouden. Een shampoo en aangepaste conditioner van Pureology. Pureology is een 100% veganistische haarverzorgingslijn waar zelfs Oprah Winfrey tevreden over is. Om het haar te finishen is gebruik gemaakt van Align van Redken, een glansversterkende creme-versteviging en de Wax Blast. Deze wax in een spray geeft je het ultieme beachgevoel, met een uitstekende houdbaarheid en souplese. Om de coupe een langere hold te geven is gekozen voor Pure Force van Redken, een non-aerosol fixing spray.

Styliste Patrizia,,Mayja heeft een fantastisch figuur. Bij het uitpluizen van haar garderobe bleek ze een aantal geweldige kledingstukken te hebben hangen. Ze draagt ze alleen niet omdat ze niet weet hoe ze te dragen. Ik heb heel bewust jurkjes voor haar uitgekozen. Met een legging eronder is het even praktisch als een broek. Ze heeft de neiging pastelkleurtjes te kiezen terwijl ze goed kleur kan hebben. Mayja zou ook meer met accessoires moeten werken.Tip: gebruik een langere legging onder een jurkje of rok als je niet groot bent/ korte benen hebt zodat je benen optisch langer lijken. Liefst ook in een donkere tint zodat je benen ook nog eens slanker ogen. De kleding is allemaal van Blondie.  Jurkjes van het spaanse merk Amarillolimon en het italiaanse merk Leidiro.Accessoires uit privé-collectie. Schoenen van Tamaris van Piërre Schoenmode. ''Een dag later bellen we met mayja. Ben je nog steeds zo blij?! ,,Ja, ik heb echt een geweldige dag gehad. Ik heb vanochtend mijn haar zelf gedaan en het resultaat was prima. Ik ben erg blij met de producten van Redken die ik heb gekregen. Het advies dat ik van Peter kreeg over make up zijn geweldig. Ik ben gelijk de volgende dag een equalizer en andere spullen gaan kopen. Ik keek er echt van op wat een wenkbrauwpotlood alleen al doet. De setjes had ik zelf niet gekozen maar vond ze zo geweldig staan dat ik ze ook hebaangeschaft. De fotoshoot was in het begin heel moeilijk. Ik had brillen op zonder sterkte en zag geen steek. Maar ik ben van mezelf een lachebekje dus kon ik in elk geval ontspannen lachen op de foto. '' Wat vond dochter Daphne van het resultaat? ,,Ja echt geweldig. Ik wilde haar heel graag vrouwelijker zien en haar haar een stuk korter. Ik heb gekeken hoe kapper Ray met de krultang de nieuwe coupe compleet veranderde. We hebben een krultang dus ik kan dat voor mijn moeder doen.''Deze pagina werd mede mogelijk gemaakt door: Van der Valk Taxi Service: 06-4110345506.

Reinder Weidijk Fotografie: www.reinderweidijk.nl.

Patizia Cirame Styling: www.patrizia-styling.nl.

Ray van den Berg Kappers: www.rayvandenbergkappers.nl.

Parfumerie Janny van Roon: www.jannyvanroon.nl.

Siam Wellness Centre: www.siam-wellnesscenter.nl.

Restaurant Westerhout: www.restaurantwesterhout.nl.

De kleding is van Blondie Fashion: www.blondiefashion.nl. Begijnenstraat 6, 1941 BS, Beverwijk, 0251 212075.

Het taupe kleurige jurkje is van het merk Leidiro la chic Dress en kost 119, 95 euro.

Het veelkleurige jurkje is van Amarillolimon Irina Dress en kost 79,95 euro.

De brillen van Van Els Optiek: www.vanelsoptiek.nl. Van Coevenhovenstraat 4, 1961 NX Heemskerk, 0251 232685.

Beide montureren zijn van Dolce en Gabbana en kosten c.a. 220 euro.

De schoenen van Piërre schoenmode: Deutzstraat 21 A, 1961 NS, Heemskerk, 0251-238800.

Zwarte sandaal met hak en enkelband van het merk Tamaris kost: 54, 95 euro.

Beige sleehak (ook in zwart) van Tamaris kost: 59,95 euro.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.