Dance Valley verfrist

Dance Valley verfrist
Dance Valley maakt zich op voor de 24e editie van het festival.
© Foto Michel van Bergen
Velsen-Zuid

Dansen is gezond! Volgens de organisatie van Dance Valley verbranden bezoekers op het festival in totaal zo’n 21 miljoen calorieën. Dat zijn 140.000 kroketten of 166.000 glazen frisdrank. Op zaterdag 11 augustus strijkt de 24e editie van het festival neer bij de Velsen Valley in Velsen-Zuid, onderdeel van recreatiegebied Spaarnwoude. Het langstlopende dancefestival van Nederland heeft zich een nieuwe huisstijl aangemeten.

„Het werd tijd voor een frisse wind”, zegt marketing manager Wytze Dijk.

„We wilden nog meer fun, kleur en positiviteit uitstralen. Ik denk dat we die doelstelling mooi hebben verwerkt in ons nieuwe logo en we zullen dit ook zeker terug laten komen in het ontwerp van de verschillende podia, line-up, decoratie en entertainment. Het logo is eigentijds, maar heeft ook een aantal verwijzingen naar het allereerste artwork uit 1995. Daarmee laten we zien dat we trots zijn op ons verleden, maar dat we vooral naar de toekomst kijken.”

Ook dit jaar vindt er weer een kleine herinrichting plaats van het festivalterrein om meer samenhang tussen de podia te creëren. Er staan zeven podia, variërend van freestyle en hardstyle tot urban, hip hop en eclectic.

Een kleine krimp in het aantal podia moet zorgen voor meer ruimte op het terrein. Boeker van de artiesten, Marvin de Kater, hoopt met de programmering een breed publiek aan te spreken, maar ook de liefhebbers van een specifieke muzikale stroming.

Dance Valley heeft sinds vorig jaar een urban podium en richt zich niet meer louter op elektronische dansmuziek. Nieuw is de samenwerking met de muziekzender XITE. Die zender programmeert het urban podium, waar artiesten zoals Boef en Lil’ Kleine optreden. Sinds 2016 heeft Crazyland, een feest met een knipoog naar erotiek, zich bij het festival gevoegd.

Het podium wordt dit jaar drie keer groter dan vorig jaar met dj’s als Chuckie en Dannic. Er staat ook een nieuw podium: Axtone. Het gelijknamige platenlabel van Axwell brengt artiesten als Sick Individuals, Tom Staar, Moksi en Kryder naar de vallei.

Op de mainstage geven hoofdartiesten als Steve Aoki, Showtek en Fedde le Grand acte de présence.

In juli onthulde de organisatie van Dance Valley de mystery guest die samen met Quintino op de mainstage optreedt: rapper Ronnie Flex. Quintino en Ronnie Flex staan op 11 augustus voor het eerst samen op het podium in Nederland en vertegenwoordigen als gezamenlijke act de kruisbestuiving van het programma van Dance Valley 2018: elektronische dansmuziek en hiphop.

„Quinten is een coole gast, ik vind het dan ook leuk om samen met hem op te treden. Ik krijg echt energie wanneer ik voor een groot publiek speel en verheug me erop om er een feestje van te maken.”, aldus rapper Ronnie Flex.

Dance Valley met in de line-up o.a. Fedde Le Grand, Dana, Dave Roelvink, Freddy Moreira, Lil Kleine en Watermät; 11 augustus in recreatiegebied Spaarnwoude in Velsen-Zuid. www.dancevalley.com

Meer nieuws uit IJmond