Telstar: ’Positieve indruk van Rahim’

Monne Reitsma
Amsterdam

’Shoot, shoot’, kreeg Rahim Abdul van verschillende kanten te horen. Hij deed wat hem gevraagd werd en knalde vanaf de rand van het strafschopgebied de bal keihard in de kruising. Daarmee bracht de Afrikaan Telstar woensdagavond op 0-3 in de oefenwedstrijd tegen AFC. Hij zou in de slotfase de eindstand ook nog op 0-4 bepalen.

,,Hij is heel doelgericht en fit. Hij zou heel nuttig kunnen zijn voor Telstar’’, merkte Telstar-trainer Michel Vonk woensdagavond op over de enige testspeler die woensdag in Amsterdam zijn opwachting maakte. ,,Met twee doelpunten heeft Rahim een positieve indruk achtergelaten. We gaan kijken of hij de komende tijd mee kan trainen en misschien dat er in de winterstop dan iets mogelijk is. Maar één zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer.’’

Basisploeg

In verband met de interlands van Oranje ligt de komende week de voetbalcompetitie stil en dus had Telstar een oefenwedstrijd ingelast. Vonk had daarbij zoveel mogelijk zijn basisploeg intact gelaten. De zieke Anmar Almubaraki werd vervangen door Roy Talsma en Tarik Tissoudali had zijn plek afgestaan aan de 22-jarige Rahim Abdul.

Deze speler komt momenteel uit voor hoofdklasser FC Chabab, waar Alami Ahannach de scepter zwaait. Een functie die hij combineert met het assistent-trainerschap bij Telstar. Daardoor zijn de lijnen kort en mocht Adbul gisteravond zijn opwachting maken.

Hoogtepunt

Bij zijn eerste balcontact sprong de bal ver van zijn voet, maar naarmate de wedstrijd vorderde werd hij beter. Met als hoogtepunt de knal in de zestigste minuut die de stand op 0-3 bracht. Talsma in de eerste helft en Seuntjens, benutte strafschop, hadden daarvoor al voor de withemden gescoord.

Vijf minuten voor tijd kwam Abdul op aangeven van Tissoudali één op één te staan met de Amsterdamse keeper te staan. Hij toonde zich rustig en beheerst en schoof de bal gedecideerd binnen.

,,Ik heb wel een lekkere wedstrijd gespeeld in een leuke ploeg. Er werd in een goed tempo gespeeld en ik kreeg enkele aardige kansen. En als ik een kans krijg wil ik deze ook benutten. Ik ben blij dat ik twee keer heb kunnen scoren. Ik hoop weer een kans te krijgen om professioneel te voetballen. Ik heb in Turkije en vorig seizoen in België bij Charleroi gespeeld. Dit is mijn eerste jaar in Nederland en dit was ook mijn eerste wedstrijd voor een profteam’’, laat de bijna 23-jarige aanvaller met een dubbele nationaliteit, Togo en Ghana, na afloop weten.

Nuttig

Vonk keek tevreden terug op het duel tegen de Amsterdamse topklasser. ,,Dit is heel nuttig geweest. Niet alle dingen gingen overigens goed en daar hebben we het met name in de rust over gehad. Verder ben ik blij dat ik negentien spelers aan het werk heb kunnen zien. Alleen de zieken en geblesseerden zijn niet in actie gekomen. Ik hoop eind november nog zo’n oefenwedstrijd te kunnen spelen en dan met meer jongens die aan het terugkomen zijn van kwetsuren.’’

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen