Finale in Velserbroeks stratenteamstoernooi is echte kraker

De Floraronde won de finale van het zaalvoetbaltoernooi in Velserbroek

De Floraronde won de finale van het zaalvoetbaltoernooi in Velserbroek© Foto United Photos/Remco van der Kruis

Kees de Boer
Velserbroek

Lizan Holtkamp en Anne Kat uit Velserbroek kijken in de kantine van Het Polderhuis een beetje beteuterd voor zich uit. Ze zijn supporters van het voetbalteam van de L. Brownstraat en die hebben de finale van het Velserbroekse zaalvoetbaltoernooi voor stratenteams dit jaar niet gehaald.

Hun favoriete ploeg struikelde in de aanloop naar de finale afgelopen zaterdag en dat was toch een beetje een verrassing. Zeker omdat ze vorig jaar nog kampioen werden.

De twee meiden hebben zich snel over de teleurstelling heen gezet. Er is vanavond gelukkig nog veel meer te doen. ,,Straks gaan we kijken naar de wedstrijd tussen de sterrenteams van RTL en die van Velserbroek”, zegt Lizan opgewekt. ,,Bij RTL doen een paar kanjers mee, zoals Andy van der Meijde en John Williams. En er is ook nog een chill eindfeest.”

Het tekent de sfeer op de finaledag van dit 27e stratenteams toernooi. Die wordt gemaakt door meer dan alleen voetbal. ,,Dit is een beetje het Dorpsfeest Santpoort voor Velserbroek”, benoemt wethouder Annette Baerveldt de entourage voorafgaand aan de finale.

Paaldansact

Maar uiteraard was voetbal, naast de wervelende optredens van Dansschool Michelle en een heuse paaldans act, wel de rode draad van het feest. Dit jaar stonden de teams van Floraronde en Grote Buitendijk in de finale en die twee ploegen maakten er een spektakel van dat bol stond van de spanning. De honderden toeschouwers zagen een gelijkopgaande strijd, waarin Grote Buitendijk aanvankelijk een licht overwicht had. Gaandeweg de wedstrijd wist het team uit de straat aan de rand van Velserbroek wat meer kansen te creëren.

In de eerste helft nam eerst Grote Buitendijk een voorsprong, waarna Floraronde net voor rust met een droge knal van Mark van der Werf de gelijkmaker aantekende.

Na de rust een ander beeld: Floraronde is de bovenliggende partij, maar het slaagt er desondanks niet in de muur die Grote Buitendijk op eigen helft optrekt, te slechten. Ook weet keeper Bastiaan Galenkamp diverse keren een treffer te voorkomen. Twee minuten voor tijd wordt de ban definitief gebroken: na een snelle combinatie passeert Julien Beuneman keeper Galenkamp: 2-1 voor Floraronde. Grote Buitendijk dringt de laatste minuten nog wel stevig aan, maar het mag niet meer baten: Floraronde wordt de winnaar van het stratenteams toernooi 2017.

,,Jammer”, zegt Jordy Rolloos, speler van het verliezende Grote Buitendijk, na afloop. ,,We hebben ons best gedaan, maar er zat niet meer in. Ik vond het eigenlijk al een bonus dat we in de finale stonden. We hadden in de voorrondes toch een paar wedstrijden verloren. En tegen het einde kwamen we conditioneel gewoon tekort. Volgend jaar beter, ik gun het die jongens van Floraronde ook wel.”

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.