Verrassen met eigen gedachte

Dagmar Aarts
Beverwijk

Ze zijn met z'n tweeën, maar noemen zichzelf D.R.I.E: De Ruim Interpretabele Eenheid. Bert de Geest en Jort van de Ven kennen elkaar al sinds de basisschool. Bert schreef toen al zijn eigen gedichten met de gedachte ooit te gaan rappen. Jort begon daarentegen met zijn eerste gitaarlessen en wilde daarna vooral harde punkmuziek maken. In 2008 begon het duo de teksten en akoestische gitaarriffjes te combineren, wat al snel resulteerde in de eerste opnames. En nu is D.R.I.E. voor het eerst genomineerd voor de IJmond Top 50.

De band treedt voornamelijk op in de regio, maar is op elk soort podium te vinden. Bert vertelt: ,,We spelen op literaire avonden, poëzieavonden, kunstpodia, maar ook op hiphop-gelegenheden. Laatst speelden we bijvoorbeeld nog in De Bakkerij in Castricum. Aan het einde kwamen er gasten naar me toe die me een boks wilden geven. We kunnen met ons genre muziek echt overal terecht en ontmoeten daardoor ook steeds weer verschillend publiek. Maar dat maakt het voor ons extra leuk.''

Filosofisch

De liedjes die het duo produceert, bestaan voornamelijk uit een filosofische raptekst in combinatie met een sterk akoestische gitaarspel. ,,Hoewel ik meestal harde punkmuziek speel, komt het vaak voor dat ik thuis mijn akoestische gitaar tevoorschijn haal. De rifjes die ik dan verzin, gebruik ik voor D.R.I.E.'', aldus Jort. Het duo probeert het publiek tijdens een optreden als het ware mee op reis te nemen door de nummers heen. ,,Ik wil de mensen verrassen met de teksten en ze er ook over na laten denken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat mensen verrast worden door hun eigen gedachten'', vertelt Bert.

Stemmen op de IJmond Top 50 kan nog tot en met zondag 9 maart. Klik hier voor het stemformulier

Lees het hele interview in de IJmuider Courant van dinsdag of Dagblad Kennemerland van maandag.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.