Overleg vakbonden en afvalverwerker HVC loopt op niets uit

Redacteur IJmuiden
Velsen-Zuid

Een overleg donderdagmiddag tussen vakbonden en afvalverwerker HVC heeft geen soelaas geboden. De actievoorbereidingen gaan door.

De acties moeten er toe leiden dat HVC, dat 110 van de circa duizend medewerkers wil ontslaan, zich aan het geldende sociaal plan houdt.

De vakbonden Abvakabo FNV en CNV Publieke zaak om tafel met energie- en afvalnutsbedrijf HVC, dat ook in de gemeente Velsen werkt.

Hoewel het overleg in een prettige sfeer plaats had, heeft de directie niet toegezegd zich aan de collectieve afspraken van het sociaal plan te houden.

Bij HVC, ook in de vestiging in Velsen-Zuid, heerst al lange tijd onrust onder het personeel.

,,In eerste instantie gaan we nu we de inwoners van het HVC-gebied in Noord- en Zuid-Holland waarschuwen voor stiptheidacties”, zegt Etienne Haneveld, vakbondsbestuurder van Abvakabo FNV. ,,Zo worden flyers ontwikkeld die op alle kliko’s worden geplakt. Als mensen hun kliko’s niet aanbieden zoals voorgeschreven, dan wordt het afval niet meer meegenomen."

Ook worden stiptheidsacties voorbereid en dreigt een tijdelijke sluiting van het afvalbrengstation, onder meer die in Velsen-Zuid.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.