’Heel IJmuiden wacht op broodjeszaak’

Mitzie Meijerhof
IJmuiden

Heel IJmuiden wacht op een broodjeszaak, weten Sandra Jansen en Vicky Willemse. Dat komt mooi uit. Want of die er daadwerkelijk komt, heeft de Velsenaar zelf in de hand.

Het is een kwestie van geld. Doneren kan op talloze sympathieke manieren. De dames hebben ongeveer 70.000 euro nodig, waarvan er al ruim 15.000 van binnen zijn.

Sandra Jansen heeft haar leven lang twee banen gehad. Zij is buschauffeur en werkt in de horeca. De laatste baan verviel. ,,Ik dacht ’moet ik nou weer gaan zoeken naar een nieuwe kroeg?!’ Veel liever begin ik een broodjeszaak aan de Lange Nieuwstraat. Iedereen zit te wachten op een goeie broodjeszaak. Ik ben gaan brainstormen en zette er een Facebookpagina voor op. Vanaf de eerste dag maakten mensen bedragen over. Op een gegeven moment dacht ik: ’Jeetje wat als het lukt, hoe ga ik dat dan alleen doen?’ Precies op dat moment nam Vicky, die in het dagelijks leven administratief medewerker bij een GGZ instelling is, contact met mij op. Met de vraag of ik met een compagnon in zee wilde gaan. We maakten een afspraak en het klikte meteen’’, aldus de dames.

SMS

De twee vrouwen hebben hulp nodig bij het realiseren van hun droom. ,,Banken en andere kredietverstrekkers berekenen nog steeds hoge rentes op leningen en wij willen onze gezinnen niet de dupe laten worden van onze droom. Daarom zijn wij een Crowdfundingactie gestart om het startkapitaal bij elkaar te krijgen. Sinds begin oktober hebben we 3 maanden het exclusieve recht op een sms-nummer. Hiermee kan iedereen ons laagdrempelig steunen door te sms’en. Dat kost 1,50 euro per SMS. Dit loopt aardig, maar hiermee gaan we het benodigde startkapitaal niet halen.’’

Loterij

,,Zelf zijn we elk vrij uurtje te vinden bij supermarkten en evenementen om onze sms-actie te promoten. Als dank voor donaties groot en klein hebben wij ervoor gekozen om iedereen die via de site, www.dreamordonate.nl/1029-sannies-broodjeszo, doneert een cadeau te geven. Dit geldt voor alle donaties vanaf 5 euro. Op onze Facebooksite Sannie’s broodjes&zo houden we iedereen op de hoogte van onze vorderingen en kun je zien welke acties wij houden om ons einddoel te bereiken. ,,We hebben al een Ladies Night gehouden. We gaan ook nog een mega-loterij houden en hopen op veel prijzen van ondernemers hier in de regio voor de loterij. Het is mooi als collega-ondernemers ook elkaar helpen.’’

,,Wij hebben onszelf vijf maanden gegeven om deze droom te realiseren. Lukt dat dan is broodjeszaak/lunchroom met terras, een feit. Met een broodje voor ieders budget. Van broodje hagelslag tot een panini met kip teriaki. Spelt en glutenvrij brood gaan we ook verkopen zodat er voor iedereen een lekker broodje te eten is. Er komt geen frituur. Wel gaan we elke dag verse soep maken en smooties schenken. We proberen nu zoveel mogelijk media-aandacht te krijgen. Vanochtend zijn we bij Endemol geweest. We hopen dat we het sms-nummer mogen opnoemen in de nieuwe talkshow van Gordon’’, aldus de dames.

Dikke Dames

Wie zich een lekker broodje wenst aan de Lange Nieuwstraat kan dus een donatie doen via het sms-nummer 4004. Tik BROODJE en je doet een donatie van 1,50 euro. Of doneer via www.dreamordonate.nl, Sannie’s broodjes&zo of kijk op Facebook. Mocht de zaak er komen, dan zal de naam bij de opening worden gewijzigd in: ’De Dikke Dames’.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.