Krant en theater zoeken scholieren die willen schrijven

Dagmar Aarts
Velsen

Middelbare scholieren uit Velsen die de journalistiek in willen, kunnen meedoen aan een uniek journalistiek jongerenproject. De IJmuider Courant en Stadsschouwburg Velsen geven jongeren de kans om een kijkje te nemen bij de krant en het theater.

Scholieren worden tijdens een workshop klaargestoomd om een reportage te schrijven voor de IJmuider Courant over de musical ’Het meisje van Velsen’, de jubileumproductie van de schouwburg. Ook kunnen jongeren zich aanmelden voor een workshop van Seaport TV. Daar wordt geleerd om een reportage over de musical te filmen.

In de krant of op tv

Het mooist geschreven interview publiceert de IJmuider Courant in het dagblad. De beste videoreportage toont Seaport op televisie. Geïnteresseerden kunnen zich via www.stadsschouwburgvelsen.nl/journalistiek opgeven. Van iedere Velsense middelbare school kunnen vier leerlingen meedoen. De workshop van de IJmuider Courant wordt gegeven op dinsdagmiddag 30 september. De workshop van Seaport is op woensdagavond 1 oktober. In overleg wordt het interviewmoment met de cast en crew van ’Het meisje van Velsen’ bepaald.

Opgeven voor het project moet voor vrijdag 26 september.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.