Knutselen bij Pieter Vermeulen Museum

Expositie ‘Poepgoed/scheid goed’.

Expositie ‘Poepgoed/scheid goed’.© Archieffoto

De vakantie-activiteiten in het Pieter Vermeulen Museum zijn nog in volle gang. Tot en met 3 september is het museum op dinsdag-woensdag- donderdag- vrijdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur open.

Op zondagmiddag 27 augustus en 1 september om 13.30 uur is de poppenkastvoorstelling ’Poep en Troep’ te zien voor de jongste bezoekers (vanaf drie jaar). De spannende poppenkastvoorstelling sluit aan bij de tentoonstelling ‘Poepgoed/scheid goed.

Elke dinsdag-woensdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur kunnen de kinderen vanaf vier jaar aanschuiven aan de knutseltafels voor de workshop ‘knutselen met afval’. Er is hulp aanwezig om de knutselaars te begeleiden. Voor of na de knutselworkshop kan de tentoonstelling ‘Poepgoed/ scheid goed’ worden bekeken met de speurtocht met vragen over alles wat er te zien is in de tentoonstelling. Alle knutselactiviteiten kosten 1,50 euro bovenop de entreeprijs van het museum. Aanmelden is niet nodig: wie komt, kan meteen aan de slag.

De duo-expositie ‘Poepgoed/scheid goed’ voor groot en klein gaat over duurzaamheid, afval en poep in de ruimste zin van het woord. Duurzaamheid lijkt een lastig begrip maar het Pieter Vermeulen Museum is niet voor niets Kidsproof museum 2016 en maakt het heel tastbaar met allerlei spellen en doe-dingen. Zo leer je over vieze en schone energie via experimenten in het jeugdlab met race-auto’s en dieren die bewegen op zonne-energie, is er een windtunnel en kan er zelf energie opgewekt worden. Ook ervaar je hoe je duurzaam kunt wonen. Met het afvalgrijpspel houden de bezoekers zich bezig met zwerfafval, afvalscheiding en recycling.

Poep

En er is poep. Dat is ook afval. En zeker zwerfafval als je denkt aan het hondenpoepprobleem. Interessant is te ontdekken dat ook poep wordt hergebruikt in de landbouw of als brandstof en zelfs om huizen van te bouwen. En hoe zat het nu met methaangassen? Poep lijkt gek, er wordt vaak lacherig over gesproken maar alles over poep wordt in deze expositie op een vrolijke en uitdagende manier gepresenteerd. Er zijn achterwerken van dieren om in te kijken, geurobjecten, talloze grappen, woordspelingen en tientallen voorbeelden met poepgewoonten van dieren.

Adres: Driehuizerkerkweg 34d, Driehuis. Prijs volwassene: 3,00 euro en kinderen: 2,50 euro.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.