Velsense wijkteams gaan helpen vogeloverlast in kaart te brengen

Fokke Zaagsma
Velsen

Velsense wijkteams gaan helpen vogeloverlast in kaart te brengen die wordt veroorzaakt door buurtbewoners en anderen die her en der voer strooien.

Dat hebben B en W van Velsen beloofd aan D66-gemeenteraadslid Els Zorgdrager.

Zij probeert al geruime tijd het 'voederprobleem' te laten aanpakken. Bij woningcorporaties, het speciale toezicht- en handhavingsteam en bij andere instanties komen weinig klachten binnen, stellen B en W. Toch wordt het probleem de komende tijd dus onder de loep genomen.

Flyers

Het college heeft ook toegezegd om Velsenaren intensiever te gaan informeren over de gevolgen van het voeren van dieren. Daarnaast wordt overwogen om flyers te verspreiden.

D66 Velsen-politica Zorgdrager, die afgelopen winter ook al aan de bel trok over de kwestie, toont zich tevreden over de beantwoording van haar raadsvragen.

,,Het is goed dat nu wordt bekeken of er echt een probleem is. Ik krijg geregeld te horen dat mensen last hebben door anderen die vogels voeren. Ik kan daar van alles over zeggen, natuurlijk. Maar de mensen om wie het gaat, zouden er goed aan doen zich óók bij de gemeente te melden.''

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.