Nieuw schoolgebouw openen met een prikpen

Marieke de Kok
IJmuiden

Met een prikpen wanen wethouder Annette Baerveldt (onderwijs) en schoolbestuurdirecteur Leo Wijker zich een weg door de ballonnen en slingers die de ingang van het nieuwe schoolgebouw aan de Orionweg versperren. De school is begin dit schooljaar in gebruik genomen, maar moest nog officieel worden geopend. En daar maakte de school Origon (voorheen De Klipper-Zeewijk) vrijdagmiddag een waar feestje van.

Achttien jaar geleden startte de zoektocht naar goed huisvesting voor de locatie van De Klipper. De school versleet verscheidene tijdelijke locaties en was de afgelopen twee jaar in een noodgebouw aan de Eenhoornstraat gehuisvest.

Ondertussen werd de vorige locatie aan de Orionweg met de grond gelijk gemaakt. Op dezelfde plek staat nu het nieuwe schoolgebouw. Het gebouw heeft twee lokalen extra, een kleuterspeelzaal met verschuifbare en geluidsdichte wanden. Directeur Wim Schrama is trots en dankbaar. ,,Het is een heerlijk gebouw.

De klimaatbeheersing is heel fijn, de leerlingen verwarmen zelf het gebouw want warmte wordt terug gewonnen. Alles klopt, alles is schoon en nieuw. In het vorige gebouw was het soms kamperen; het lekte en was tochtig.’’

Met de verschillende kleuren baksteen en blauwe accenten oogt het schoolgebouw fris, nieuw en modern. Binnen springen de oranje deuren en groene aulatrap in het oog. De lokalen zijn door tussendeuren met elkaar verbonden, wat handig is om de samenwerking tijdens themaweken te bevorderen.

Schrama verwacht dat er in de toekomst steeds meer uitwisseling tussen klassen mogelijk is. Dus een slim rekenwonder kan dan alvast de rekenles meedoen in een groep hoger. Daarom noemt Schrama het pand met recht ’toekomstbestendig’.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.