Telstar genomineerd voor voetbal-award

Saskia Knegtering
Velsen-Zuid

Telstar Thuis in de wijk is genomineerd voor de Meer dan Voetbal-award. In de categorie 'profclub van het jaar' zijn ook Excelsior en Feyenoord genomineerd.

Meer dan Voetbal wil maatschappelijke projecten van voetbalclubs in de schijnwerpers zetten door awards uit te reiken. Over Telstar schreef de jury: ,,Voor een relatief kleine club is Telstar groot in haar maatschappelijke activiteiten. Het techniekprogramma is een slimme combinatie tussen kenmerken in de regio, hoofdsponsor, club en de samenleving.''

De winnaars worden begin 2015 bekend gemaakt. Vooral in de categorie profclub van het jaar ligt het niveau erg dicht bij elkaar, aldus de jury.

De Meer dan Voetbal Awards hebben inmiddels een vaste plek gekregen in de voetbalwereld, die zich daarmee als maatschappelijk bewust en betrokken wil etaleren. Het niveau van de inzendingen zit volgens de organisatie in de lift.

Het draagvlak binnen clubs zou ook zijn toegenomen. De genomineerden moeten komende tijd in een pitch de jury overtuigen waarom zij de prijs verdienen.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen