Lastig fietsen, pardon parkeren, aan Kennemerlaan in IJmuiden

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

Als je je auto aan de Kennemerlaan wil parkeren dan zijn er twee mogelijkheden: een lastige manoeuvre in een parkeervak langs de stoep, of simpelweg op de parkeerplaats op het Kennemerplein. Fietsen doe je al evenmin onbezorgd, want geheid staat er een auto dubbel geparkeerd op het fietspad.

Een stuk of wat lezers hebben de Kennemerlaan genoemd voor de krantenserie Gevarenzone IJmond. Iedere IJmuidenaar weet dat het lastig parkeren is op de iets hogere parkeerplaatsen aan weerskanten waarbij je achteropkomende fietsers goed in de gaten moet houden. Automatisch is het voor fietsers ook ergerniswekkend al die dubbel geparkeerde auto’s te vermijden.

IJmuidense Wilma Weideman woont in de buurt en snapt niet waarom er niet is gekozen voor vrijliggende fietspaden, zoals bij het pas gereconstrueerde Moerbergplantsoen.

,,Auto’s parkeren heel vaak op het fietspad, bijvoorbeeld om te laden en te lossen. Terwijl ze volgens de wet eigenlijk op de weg zouden moeten parkeren, maar dat is nog gevaarlijker.’’

De verkeerssituatie bestaat al ruim tien jaar sinds de laatste reconstructie van de weg.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.