Twee filialen Halfords dicht in regio Haarlem

Arthur de Mijttenaere
Haarlem

In deze regio zijn twee filialen van Halfords gesloten. Het gaat om de vestigingen in Cruquius en Beverwijk.

De vestigingen aan de Gedempte Oude Gracht in Haarlem, aan de Lange Nieuwstraat in IJmuiden, in Hoofddorp en  in Haarlem Schalkwijk blijven open.

Dat meldt woordvoerder Peter Zeylmaker namens Halfords. Volgens Zeylmaker is het personeel van de opgedoekte vestigingen niet ontslagen, maar voorlopig ondergebracht bij de andere winkels. Ook de winkelvoorraden zijn overgebracht.

Begin van deze maand is de Halfordsketen van fiets- en automaterialen failliet verklaard maar alle winkels bleven voorlopig open en het personeel behield zijn salaris.

Curatoren

Op dit moment zijn twee curatoren op zoek naar een partij die de failliete keten van winkels kan overnemen. Half november moeten de curatoren duidelijkheid kunnen geven, aldus Zeylmaker. Dan komt ook naar voren wie van het Halfordspersoneel zijn of haar baan kwijtraakt.

De keten bestaat uit 102 winkels en 28 franchiseondernemingen die overigens buiten het faillissement staan. Van deze 102 eigen Halfordswinkels zijn er tien, waaronder de twee  bovengenoemde, onlangs gesloten.

Zeylmaker heeft de verwachting dat de curatoren half november met een positieve boodschap komen. ,,Er wordt met diverse partijen over een doorstart na het faillissement gesproken. Anders dreigt er ontslag voor de in totaal 532 mensen die bij Halfords werken.’’

Online shoppen

Het bedrijf scheef het faillissement eerder toe aan ‘veranderende marktomstandigheden en een moeizaam economisch klimaat’. Dat komt ook doordat Halfords er last van heeft dat steeds meer mensen online shoppen in plaats van in de winkel.

Meer nieuws uit YC

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.