Conclusie over Witte Theater blijft pijn doen

Archieffoto

Redacteur IJmuiden
velsen

Wethouder Westerman mag verder met zijn onderzoek naar commerciële exploitatie van het huidige Witte Theater. Gisteravond boog de gemeenteraad zich over zijn rapportage over het behoud van de functies die het theater nu biedt aan onder andere amateurkunst.

Die functies zijn bijvoorbeeld een toegankelijk podium voor kleine toneelgezelschappen. Maar ook activiteiten uit het onderwijs. Functies die volgens de gemeenteraad absoluut behouden moeten blijven. Vandaar dat de raad Westerman enkele maanden geleden de opdracht gaf daar onderzoek naar te doen.

De conclusie van dat onderzoek is kraakhelder. De andere culturele instellingen in Velsen kunnen niet samen zonder extra subsidie de functies van het Witte Theater in stand houden. ,,Samen tot één stichting komen is ook niet haalbaar’’, zegt Westerman. ,,Dat levert een ellenlang juridisch traject op terwijl de gemeenteraad al heeft besloten dat de subsidie per 1 augustus ophoudt. De conclusie van deze denktank is dus óf sluiten, óf commercieel gaan uitbaten.’’

Die conclusie kwam andermaal hard aan bij de raadsleden.

lees het complete artikel in IJmuider Courant van vrijdag 5 april 2013

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.