Halt(e)

1 / 2
Leontien van Engelen

Zuidtangent, R-Net of ‘de 300’, veel mensen weten wat ik bedoel. De rode bus die vanaf station Haarlem naar de Bijlmer Arena rijdt met ook een stop op Schiphol. Hartstikke handig.

Als Lief en ik landen op de nationale luchthaven nemen we meestal de bus terug naar huis. Tussen Schiphol en Vijfhuizen kent de route maar liefst tien haltes, waarvan sommige voor het gevoel wel heel dicht op elkaar liggen.

Tussen Schalkwijk en station Haarlem zijn het er slechts twee, namelijk de Europaweg en het Verwulft. Wonende in de Burgwalbuurt moeten we iedere keer lijdzaam accepteren dat we ons eigen huis op 50 meter passeren maar pas op het Verwulft kunnen uitstappen om het hele eind bepakt en bezakt weer terug te lopen.

Eén keer is het mij gelukt om de chauffeur ’s nachts – we waren de allerlaatste passagiers - te bewegen ons voor de Verfrollerbrug te laten uitstappen, hoewel dat eigenlijk niet mag. In de buurt-app Nextdoor worden al plannen gesmeed om een extra halte op de Turfmarkt aan te vragen, maar of dat kans van slagen heeft?

Ik denk erover de volgende keer een pot knikkers mee te nemen om vlak voor de Turfmarkt een flink rammelend geluid te maken in de hoop dat de chauffeur de bus even aan de kant zet om te kijken wat er aan de hand is. Kunnen wij op dat moment gewoon ‘toevallig’ vlakbij huis uitstappen....

Meer nieuws uit YC

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.