Het Jutterspad in Wijk aan Zee

Concert tijdens een eerdere editie. archieffoto

Concert tijdens een eerdere editie. archieffoto

Redactie IJmuider Courant
wijk aan zee

Zeventien huiseigenaren stellen hun tuin of huis beschikbaar voor het Jutterspad in Wijk aan Zee. Het is al weer de vijftiende editie.

Bezoekers kunnen een rondje muzikaal 'jutten' bij gastvrije Wijk aan Zeeërs thuis. Het 'festival' begint zondag 15 juni om 13 uur. Bij de gastheren en -vrouwen is naar een breed scala muziek te luisteren en sommigen bieden gasten ook een hapje en drankje aan.

De muzikanten staan belangeloos klaar om mensen een unieke middag te bezorgen. De band The Composters neemt voor de derde keer deel aan het zomerse evenement. Zij spelen in de tuin van de familie Van Oostenbrugge aan de Burgemeester Rothestraat 65. De muzikanten Bob Rigbers (saxofoon), Stef van Buuren (bas), Simon Weel (zang), Wil van Dijk (drums) en Frans ter horst (gitaar) brengen muziek uit de jaren '60 to nu.

Dit jaar wordt de jamsession afgesloten in Café de Zon in Beverwijk.

Een zeer plezierige 'bijkomstigheid', volgens de organisatie, is dat het Convoy de fête het kamp gaat opslaan op het Julianaplein in Wijk aan zee. Dit heeft te maken met het 15-jarig bestaan van Cultural Village of Europe. Convoi de fête is een aantal mobiele restaurateurs, uit het land, die zich hebben verenigd. Ze bedachten een concept waarmee ze samen een harmonieus treffen vormen van de verschillende wagens, waar vanuit een gerechten worden aangeboden.

Het Jutterspad is gratis toegankelijk.

Meer over het Jutterspad op www.wijkaanzee.org

Meer nieuws uit YC

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.