Glooiende velden om Brede School

Pieter van Hove
Velsen-Noord

Rondom de te bouwen Brede School aan de Heirweg in Velsen-Noord komen glooiende grasvelsen. Deze velden zijn afwisselend kort gemaaid en wat langer, zodat er ruimte is voor bloeiende planten in het grasveld.

De hagen rond het schoolplein zorgen voor bescherming en afscherming van het plein. Verder komen verspreid over het veld diverse grote en kleine bomen.

Dit zijn de plannen voor de herinrichting van het openbaar groen die tussen 25 april en 5 juni ter inspraak liggen. Op grond van de reacties neemt het Velsens college later een besluit over de definitieve herinrichting.

Als deze procedure is doorlopen, beginnen de werkzaamheden in het najaar. Daartoe behoort ook het uitdunnen van het bosperceel ten oosten van het veld waar de school staat gepland. Dat betekent dat een aantal bomen wordt gerooid en de onderbeplanting gesnoeid.

Onderbegroeiing

Dit opschonen van het bosvak is volgens de gemeente een bewuste actie om de overblijvende beplanting, bomen en onderbegroeiing, beter te laten

ontwikkelen en tot goede volwassen bomen te kunnen uitgroeien. Aan de Wijkermeerweg wordt langs de bedrijven een groenstrook met bomen aangelegd.

Bomenlaan

De Vletterliedenstraat op het achterliggende bedrijventerrein De Grote Hout krijgt groenstroken met kleine bomen. De Concordiastraat krijgt een nieuwe doorgaande bomenlaan aangeplant. Onlangs is het project Brede School - een complex met school, buurthuis, maatschappelijke en sportvoorzieningen ineen - van start gegaan. Voor de zomer volgend jaar wordt de Brede School opgeleverd. Als aannemer is Dijkstra Draisma uitgekozen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.