LTC Hofgeest viert feest

Voorzitter Loek Ruijter overhandigt een taart van bakker Ewijk aan Guido Drost die het winnende logo ontwierp voor het jubileum. Foto peter Weijers.

Voorzitter Loek Ruijter overhandigt een taart van bakker Ewijk aan Guido Drost die het winnende logo ontwierp voor het jubileum. Foto peter Weijers.

Mitzie Meijerhof
Velserbroek

Een groot feest gaat het worden als het aan de feestcommissie van tennisvereniging LTC Hofgeest ligt. Op 8 januari 2015 bestaat LTC Hofgeest 25 jaar.

Loek Ruijter is voorzitter van LTC Hofgeest waar hij trots op is. Niet op zijn functie maar op de sfeer binnen de vereniging. ,,Waar vind je vandaag de dag een club met 675 leden en meer dan 100 vrijwilligers? Daar rekenen we niet de kantine diensten bij want die moet je verplicht draaien als je lid bent bij ons. We hebben zoveel vrijwilligers omdat de sfeer binnen onze vereniging ontzettend gezellig is. Onze club heeft een belangrijke sociale functie’’, aldus Ruijter.

Pioniers

Precies vijfentwintig jaar geleden werd een tennisvereniging gemist in Velserbroek. ,,Letterlijk trok een groepje pioniers erop uit om te gaan kijken of er mogelijkheden waren voor een tennispark. Ze spraken met elkaar af in een bouwkeet. Er werden huis aan huis briefjes in de bus gestopt bij de bewoners van Velserbroek. Windje tegen natuurlijk want er was nog helemaal niks. Uiteindelijk lukte het en werd LTC Hofgeest opgericht met vier banen. Nu 25 jaar later is het clubhuis alweer een keer vervangen en onlangs onze 10 verlichte banen en een klein veldje voor de jeugd. We hebben nu Probounce banen en kunnen dus het hele jaar door tennissen. Maar dan heb je dus wel het hele jaar onderhoud en veel mensen nodig. Het kan alleen maar omdat we kunnen putten uit een enorme groep vrijwilligers’’, vertelt de voorzitter.

Taart

De aftrap van het jubileumjaar werd gister gegeven tijdens het club toernooi. ,,De feestcommissie komt al een tijdje bij elkaar en het draaiboek zit in elkaar. We willen tijdens het jubileumjaar een jaar lang een jubileumjaar logo gebruiken. Na 25 jaar trouwe dienst is het logo van onze club aan vervanging toe. We hebben een wedstrijd uitgeschreven om een nieuw logo te ontwerpen. Het winnende ontwerp is gemaakt door ons lid Guido Drost (15). Bij de prijzen uitreiking van het toernooi kreeg Guido als verrassing een taart aangeboden van bakker Ewijk met natuurlijk daarop het tijdelijke jubileum logo. Uiteraard komt er een officiële receptie op 8 januari maar er wordt veel meer gefeest. Van thema feest tot verrassing dag. Ook brengen we twee keer in het jubileumjaar een glossy uit. Daarom zijn we op zoek naar leden en oud leden en vrijwilligers die leuke anekdotes weten en willen opschrijven voor de glossy. Het zou ontzettend leuk zijn als er foto’s uit de oude doos komen die we kunnen gebruiken voor in het magazine. We denken dat het allemaal moet lukken. Door de jaren heen vormden zich vriendschappen voor het leven. Er kwamen groepjes die bijvoorbeeld met elkaar toernooien spelen maar ook is er een groepje dat elk jaar met elkaar naar Roland Garros gaat om te kijken. Mensen die elkaar misschien normaal gesproken helemaal niet tegen zouden zijn gekomen zijn tennis vrienden geworden. Onze vereniging heeft een belangrijke maatschappelijk en sociale functie daarom is het zo gezellig hier. We hopen dus op mooie verhalen en foto’s voor in de glossy’s’’, aldus Ruijter.

Kijk voor meer info op www.ltchofgeest.nl. Tekst en foto’s voor de glossy kun je sturen naar: 25jaarltchofgeest@gmail.com.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.