Korfbalclub DKV IJmuiden baalt van vernielingen

Carlo Nijveen
Velsen-Zuid

Korfbalvereniging DKV IJmuiden wordt al wekenlang geplaagd door vandalen, die op een terrein van de club aan de Tolsduinerlaan in Velsen-Zuid forse vernielingen hebben aangericht.

De vandalen leefden zich onder andere uit op een kunstgrasveld van de club, zegt DKV IJmuiden-bestuurslid Ricardo Kerklaan. ,,Uit dat veld zijn stukken getrokken. Daarnaast hebben de daders gaten in dug-outs geschopt, een reclamebord vernield en een raam stukgeschoten. Dat laatste is waarschijnlijk gebeurd met een luchtbuks’’, somt Kerklaan verontwaardigd op.

De korfbalvereniging kreeg in een kantine op het clubterrein aan de Tolsduinerlaan begin deze week tot overmaat van ramp ook nog inbrekers over de vloer. Kerklaan: ,,Ze waren waarschijnlijk uit op geld. Maar in de kassa zat niks. Toen wij de inbraak in de kantine ontdekten, troffen we daar een enorme ravage aan. De inbrekers hebben niet alleen deuren geforceerd, maar ook in het pand spullen vernield.’’

Het DKV IJmuiden-bestuurslid verwacht dat het reparatiewerk in de kantine weken in beslag zal nemen. Hoeveel schade de korfbalclub heeft geleden, kan hij niet zeggen. De sportvereniging is inmiddels naar de politie gestapt, zegt Kerklaan. ,,Wie de inbraak heeft gepleegd, weten we niet. We vermoeden dat de eerdere vernielingen door hangjongeren zijn gepleegd. Volgens ons gaat het om incidenten die losstaan van elkaar.’’ Kerklaan stelt dat ook bij andere sportclubs in Velsen vernielingen zijn gepleegd. De politie kan dat niet bevestigen.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.