Redactie zamelt 1325 euro in voor Stichting Kind en Brandwond

Verkooppunt vrijmarkt IJmuider Courant. Foto Frits Houtgraaf

IJmond

De redacties van Dagblad Kennemerland en de IJmuider Courant hebben op koninginnedag samen 1325 euro ingezameld voor de stichting Kind en Brandwond.

De opbrengst werd behaald door de verkoop van tweedehands spullen, die door beide redacties werden ingezameld onder lezers. De spullen waren van goede kwaliteit en vonden gretig aftrek.

De kraam van Dagblad Kennemerland in Heemskerk op de Deutzstraat, vlakbij het beeld van de beroemde Heemskerkse ezel, was het meest in trek. Het publiek kocht daar voor ongeveer 940 euro aan spullen.

Het verkooppunt in IJmuiden was gevestigd in een winkel in de Lange Nieuwstraat. Daar zamelde de redactie een een kleine 390 euro in.

De redacties werden daarbij enthousiast geholpen door vrijwilligers van de Stichting Kind en Brandwond, die ook nog het nodige geld in hun collectebussen wisten te ontvangen.

Beide redacties hebben nochtans nog aardig wat spullen over. De redactie hoopt die nog te kunnen verkopen in de winkel in IJmuiden, of anders op de Bazaar in Beverwijk. Daarover valt hier meer te lezen zodra er meer over bekend is.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.