Luchtfoto IJmuiden: Gat in Binnenhaven 'lastig plan'

Redacteur IJmuiden
IJmuiden

Het centrum van IJmuiden. Met wat onmiddellijk opvalt: het grote gat op de plek aan de Zeeweg, waar het ziekenhuis ooit stond. Sinds 2007 ligt het terrein braak. En dat gaat nog wel even duren.

Aan twee zijden van het gat staan al de nieuwbouwwoningen van project De Binnenhaven, met de witte appartementencomplexen Hoogtij en Laagtij als nieuwste aanwinsten.

In 2011 werd gewerkt aan een nieuw plan voor het gat tussen Appelboomstraat, Zeeweg en Velserduinweg. Een plan met beschermd wonen voor mensen die 24 uur zorg nodig hebben, appartementen voor 70-plussers die zorg aanhuis krijgen en een ontmoetingsruimte. Synchroon bouwt daarbij appartementen. Voor deze zomer zou het plan klaar zijn.

,,Ik heb hier inderdaad een schets liggen van dit nieuwe plan’’, vertelt vastgoedmanager Rob Huijsmans van Zorgbalans, ,,maar wij en Synchroon kunnen het niet realiseren. Het is financieel niet haalbaar.''

Het is een lastig plan, aldus Huijsmans.

Lees het hele verhaal in de IJmuider Courant van dinsdag 2 oktober 2012.

De luchtfoto kunt u bestellen:

Dat kan via e-mail: hvweel2000@zonnet.nl, met vermelding van de foto, naam, adres en telefoonnummer. Prijs vanaf €12,50 (20x30 cm), exclusief btw en verzendkosten.

Meer nieuws uit IJmond

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.